Bespaartips: DIY Bruiloft

24 aug

Laten we eerlijk zijn. Een huwelijksdag met alles erop en eraan is duur. Laat het woord bruiloft vallen, en er komt ineens 20% bovenop de prijs. Of het nu gaat om het eten, een taart, trouwbedankjes of de bloemen.

Gelukkig zijn er ook genoeg dingen die je zelf kunt doen om te besparen. Hier geef ik je enkele tips. Je zult zien, het zal echt invloed hebben op jullie budget!

Bespaartips voor de huwelijksdag

  • Hebben jullie niet zo’n groot budget, maar willen jullie wel een leuk feest geven? Kijk dan eens of iemand in jullie familie- en vriendenkring een mooi huis heeft die ze beschikbaar willen stellen voor deze dag.
  • Een professionele foto- of videograaf in de arm nemen is fijn. Je weet dan vrij zeker dat jullie dag mooi wordt vastgelegd. Echter, dit kost ook wat. Ga in plaats daarvan eens informeren in jullie kring of bij collega’s. Gegarandeerd dat er iemand tussen zit die goed kan fotograferen en dit tegen een vriendelijke prijs wil doen.
  • Trouwvervoer nodig? En dan bij voorkeur zo’n mooie oldtimer? Inderdaad erg leuk, maar de prijzen rijzen de pan uit. Ga eens op zoek naar een hobbyist. Vaak vinden hobbyisten het alleen maar leuk als ze benaderd worden met de vraag hun trouwvervoer te verzorgen, en brengen ze hier minder voor in rekening dan een professioneel bedrijf.
  • Een bruidsboeket laten binden kost al gauw vanaf 75 Euro. Wees eerlijk, is zo’n boeket nu echt zoveel mooier dan een mooi gebonden boeket van 20 Euro, welke je opleukt met glimkraaltjes en een mooi lint?
  • Corsages voor de gasten? Die maak je net zo makkelijk zelf! Koop mooie bloemen die je wilt gebruiken, en kijk online hoe je deze als corsage kunt maken.
  • Bruidstaart? Je kent vast wel een bakgrage vriendin die jullie hiermee uit de brand wil helpen. Let wel op: op sommige trouwlocaties is dit niet toegestaan. Lees van tevoren de voorwaarden goed door.

Zo, dit zijn een aantal tips, die van invloed kunnen zijn op jullie budget. Doe er je voordeel mee. En als je er niet uitkomt, schakel dan mijn hulp als wedding planner in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *