Op zoek naar de bruidsjurk

04 mei

Een bruidsjurk kiezen is een emotionele aangelegenheid. Hoe vaak zie je niet de beelden van vrouwen met wapperende handjes en tranen in hun ogen die “YES to the dress’ zeggen?
Het is dan ook een gelegenheid die de bruid in spe vaak deelt met de belangrijkste mensen in haar leven (op de bruidegom na, want volgens het bijgeloof brengt het ongeluk als de gom de bruidsjurk van tevoren ziet).

Jouw stijl kiezen

De meeste bruiden denken er al jaren over na hoe zij eruit willen zien op hun speciale dag, en hebben dus ook gedegen onderzoek gedaan over de diverse stijlen. Wil je een mermaid, een A-lijn, een korte jurk of een aansluitend model? Wat staat het mooist bij jouw figuur?

Sommige vrouwen komen gedesillusioneerd uit een afspraak, omdat zij hun zinnen hadden gezet op een specifieke trouwjapon. Bij nader inzien blijkt dat de jurk helemaal niet past bij haar figuur. De teleurstelling kan dan groot zijn. Echter, een ervaren verkoopster zal de afspraak in goede banen weten te leiden, en de bruid naar een bruidsjurk die bij haar past, en waar ze helemaal gelukkig mee is.

Een afspraak maken bij de bruidswinkel

Wanneer je eenmaal onderzoek hebt gedaan naar de jurken die je aanspreken en de stoffen (tule, crepe of toch kant), dan is het tijd om een afspraak te maken bij een bruidswinkel, en japonnen te passen. De verkoopster zal je helpen een aantal jurken uit te kiezen die je aanspreken. Dit helpt haar om te zien wat jouw smaak is.

Keuzes keuzes

Maar dan pas begint het echte werk. Welke bruidsjurk staat jou het mooist? Welke benadrukt jouw ‘assets’?

In mijn werk als wedding planner heb ik al vele bruiden mogen helpen bij het maken van hun keuze. Mijn raad is altijd: van welke jurk gaan jouw ogen stralen?

Je zult zien dat de keuze dan snel gemaakt is. En dan is er nog maar een ding wat de bruid kan zeggen:

JA tegen de jurk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *