Checklist voor de trouwlocatie

04 feb

Ok, je partner heeft je ten huwelijk gevraagd, en jullie hebben besloten om over een jaar te trouwen. Wat ga je dan doen? Nou, lekker achterover zitten en wachten tot een maand voor de bruiloft voor je dingen gaat regelen natuurlijk. FOUT! Je trouwdag is een van de meest gedenkwaardige momenten van je leven, en dit wil je toch tot in de puntjes geregeld hebben?

Het plannen van je bruiloft; waar begin je?

Een van de eerste dingen die ik altijd vastleg voor mijn klanten, dat is de trouwlocatie. Ondanks de vele verhalen over scheidingen, is trouwen nog steeds hot. En een mooie trouwlocatie is dat ook. Vaak zijn deze gelegenheden al minstens een jaar van tevoren volgeboekt. En daarnaast heb je ook nog eens te maken met het ‘trouwseizoen’. Dit seizoen valt doorgaans in de zomer. Want hoe heerlijk is het om je huwelijksreceptie buiten op een terras te doen in een zonnetje?

Ok, dus we hebben vastgesteld dat je op tijd moet beginnen met het zoeken (en vinden) van een trouwlocatie. Hoe doe je dat?

Missie trouwlocatie

Het internet is zo’n uitkomst. Je kunt hier zoeken naar locaties in je eigen gemeente of daarbuiten. Met foto’s krijg je een eerste indruk van de locatie, en in de informatie kun je vinden of het geschikt is voor jullie bruiloft. Kan het het aantal genodigden herbergen? Heeft het verschillende zalen, en kan jullie gehele dag hier gevierd worden? Dat zijn vragen die jullie jezelf moeten stellen.

Vaak blijven er twee of drie trouwlocaties over die jullie het meeste aanspreken. Deze gaan jullie bezoeken voor een nadere kennismaking.

Mogelijkheden op de trouwlocatie

Wanneer jullie een gesprek aangaan met de manager van de locatie, zal deze jullie alle mogelijkheden tonen. Zoals:

  • In welke zaal vindt de plechtigheid plaats, in welke de receptie, het diner en het feest
  • Wat is de zaalindeling? Zit het bruidspaar met hun gezichten van de gasten af, of neer de gasten toe?
  • Welke versieringen mogen aangebracht worden?
  • Welke arrangementen zijn er met betrekking tot het diner en de dranken?

Dit zijn zomaar enkele voorbeelden van vraagstukken die jullie voorgelegd zullen krijgen bij het vinden van jullie trouwlocatie. Zorg er dus voor dat jullie goed onderzoek doen, en kijken welke locatie het beste aansluit op jullie wensen, en jullie budget.

En kom je er niet uit, neem dan contact op met mij! šŸ™‚

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *