Trouwring vs verlovingsring

28 aug

Het komt nog regelmatig voor dat verlovingsringen en trouwringen door elkaar gehaald worden. Terwijl beide ringen een hele andere betekenis hebben. Wij vroegen 123Gold wat nou precies het verschil is. Dus wil jij weten wat het verschil is tussen een trouwring en verlovingsring? Lees verder.

Trouwring vs verlovingsring: wat zijn de verschillen?

Een trouwring wordt gebruikt om te trouwen op de trouwdag en een verlovingsring daarvoor om je te verloven. Tot zover wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat er een etiquette achter beide ringen schuilgaat? En wat zijn nog meer verschillen tussen de ringen? Wij vertellen het je!

Trouwring

Trouwringen worden uitgewisseld op de trouwdag tijdens de huwelijksceremonie. Deze uitwisseling vindt plaats op het moment dat het bruidspaar de eeuwige trouw aan elkaar belooft. Wanneer je trouwringen gaat kopen moet je er dan ook altijd twee kopen: één voor de vrouw en één voor de man. Bij een trouwring wordt er vaak gekozen voor een gladde ring, maar ook een ring met details wordt steeds populairder.

Doorgaans wordt er door het koppel gekozen voor matchende trouwringen, maar ook kan je de trouwringen juist net verschillend van elkaar willen hebben om zo de identiteit van de bruid en bruidegom binnen jullie relatie te benadrukken. Het uitwisselen van de trouwring betekent niet dat je je verlovingsring niet meer kan of mag dragen. Het is heel normaal op je verlovingsring te blijven dragen, wel aan de andere hand.

Verlovingsring

De verlovingsring wordt veelal alleen door de vrouw gedragen, dit omdat de man vaak zijn vriendin ten huwelijk vraagt. Bij het ja-woord wordt de ring om de vinger geschoven en vanaf dat moment draag je de ring fulltime. Op de verlovingsring is vaak een diamant aanwezig, dit is ook meteen het grootste verschil tussen een traditionele trouwring en verlovingsring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *